Contactgezinnen: een belangrijke activiteit van SDR

"Contactgezinnen" van SDR zijn Nederlandse gezinnen die een of meer Roemeense gezinnen in Sibiu of omgeving hebben "geadopteerd". Dat gebeurt voornamelijk doordat de Roemeense contactgezinnengezinnen tweemaal per jaar een rijkelijk gevulde boodschappentas met levensmiddelen ontvangen.

De Nederlandse families betalen daarvoor elk halfjaar een bedrag van EUR 30,-.

Vertegenwoordigers van SDR zorgen er in samenwerking met vrijwilligers van de Fundatia Sibiu-Deventer in Sibiu voor dat de levensmiddelen bij een Roemeens grootwinkelbedrijf (vergelijkbaar met b.v. Albert Heyn in Nederland) worden ingekocht, verpakt en vervolgens in samenwerking met de Fundatia  worden gedistribueerd. Door deze werkwijze komt nagenoeg het volledige bedrag dat de Nederlandse gezinnen bijdragen ten goede aan "hun" gezin in RoemeniĆ«.

SDR bemiddelt in veel gevallen ook in de contacten tussen de Nederlandse en Roemeense gezinnen. Dat gebeurt onder meer door het doorzenden van brieven naar Sibiu of het vertalen van brieven in het Nederlands of Roemeens.

Wilt u deze activiteiten van Stichting Deventer-Roemeniƫ ondersteunen? Meldt u dan aan als "Contactgezin". U wordt dan gekoppeld aan een Roemeens gezin.

Heeft u interesse? Klick dan hier en verzend het aanmeldingsformulier. Wij nemen daarna contact met u op.

Wilt u zelf contact opnemen, dan kunt u een e-mail bericht sturen naar Arend Schiphorst: a.l.schiphorst@ziggo.nl of telefonisch 0529-481976