De Roemeense stad Sibiu, ook wel Hermannstadt genaamd, is de hoofdstad van de provincie Sibiu. De stad telt bijna 180.000 inwoners. De afstand Deventer - Sibiu bedraagt ongeveer 1900 kilometer.
Sibiu heeft een lange en interessante geschiedenis. De oudste schriftelijke vermelding dateert van 1191. Het historische middeleeuwse karakter van de stad is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Om die reden is de stad dan ook aangemerkt als wereld-cultuurerfgoed. Met behulp van Europese subsidies wordt momenteel hard gewerkt om het oude centrum van Sibiu met eeuwenoude straatjes en gebouwen te restaureren.

Sibiu is ook een moderne stad waar met veel energie wordt gewerkt aan de economische ontwikkeling. Als universiteitsstad trekt Sibiu grote aantallen studenten. Door de ligging aan de voet van de Karpaten is het een ideale uitvalsbasis voor verkenningstochten naar dit bekende Roemeense gebergte.

De stad Sibiu is rijk aan cultuur. Het Brukenthalmuseum, genoemd naar een vroegere gouverneur, baron Samuel von Brukenthal, geniet internationaal grote bekendheid. Het museum beheert ook een groot aantal schilderijen die zijn vervaardigd door Nederlandse en Vlaamse schilders. De heer P. van den Brink van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum heeft een (voorlopige) inventarisatie gemaakt van de schilderijen in het Brukenthalmuseum die te vinden is op de site van het museum

SDR onderhoudt al vanaf 1989 intensieve contacten met Sibiu.

Het wapen van de stad Sibiu.
Als u erop klikt opent u de site van Sibiu

Klik hier voor een foto-impressie van de stad Sibiu en omgeving

 

Historische foto's van Sibiu vindt u als u hier klikt. of hier.  

Ook Sibiu heeft een internetpagina met een groot aantal foto's: klik hier

Kijk naar webcam beelden van Sibiu: klik hier en kies uit vier camera's gericht op Piata Mare (nr. 1 t/m 4) en een camera gericht op Piata Uniri (nr. 5) 
Voor een kaart van Sibiu en omgeving klikt u hier